Focar – pestă porcină africană

În data de 05.08.2021 DSVSA Prahova a fost notificată de către DSVSA Buzău prin adresa nr. 15602/5/05.08.2021, înregistrată la DSVSA Prahova cu numărul 14193 / 05.08.2021, privind confirmarea unui focar de pestă porcină africană, in exploatatia nonprofesionala, proprietar Ghidia Aurica, cod exploatatie RO0491710150, din comuna Săhăteni, sat Gageni, judeţul Buzău.
După confirmarea bolii, DSVSA Buzău a stabilit:
– zona de protectie pe o rază de 3 km în jurul focarului, in care nu sunt cuprinse localitati din judetul Prahova.
– zona de supraveghere de 7 km în exteriorul zonei de protectie, zonă în care sunt cuprinse si localitati din Judetul Prahova: comuna Baba Ana (satele Cireşanu si Satu Nou), orasul Mizil.
Urmare acestei situatii dumneavoastra, ca presedinte al Unitatii Locale de Sprijin, aveti obligatia de informare a cetatenilor cu privire la focarele de PPA la porci domestici si masurile ce trebuiesc luate in gospodarii, prin afişarea „Dispoziţiei de informare a cetăţenilor cu privire la focarele de pestă porcină africană la porci domestici şi măsurile ce trebuiesc luate în gospodării, în locuri publice (primărie, poliţie, poştă, şcoală, magazine, farmacie, dispensar, staţii mijloace de transport în comun).