Informatii covid-19

Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Hotararea 24/2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2
Ordonanta 12/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 11/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 10/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 9/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 8/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 7/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 6/2020 MILITARĂ privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum şi a unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava

Ordonanta 5/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 4/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 3/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 2/2020 MILITARĂ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ordonanta 1/2020 MILITARĂ privind unele măsuri de primă urgenţă care privesc aglomerările de persoane şi circulaţia transfrontalieră a unor bunuri

Dragi mizileni, urmeaza cateva zile de weekend. Este foarte important sa ne comportam cu responsabilitate sociala si sa tratam problemele momentului cu maxima seriozotate!
Sa dam dovada ca ne pasa, in primul rand, de noi si de familiile noastre si nu in ultimul rand de comunitatea in care traim!
Va rog sa evitati iesirile din casa, iar daca, totusi, trebuie neaparat sa iesiti, sa respectati regulile de siguranta. Nu dati curs zvonurilor false si nu intrati in panica. Singurul motiv de panica, este acela ca va puteti infecta din neglijenta si din nerespectarea regulilor impuse de autoritati. Cea mai buna metoda de preventie, a fost si ramane distantarea sociala!
Nu este cazul sa faceti cumparaturi mai multe decat va sunt necesare. Alimentele nu se vor rationaliza, iar stocurile de marfuri sunt mai mult decat suficiente.
Din aceste motive, va rog insistent: #statiacasa

De asemenea, pe toti mizilenii si nu numai, sa nu dea curs stirilor de gen Fake News!
Este bine sa ne informam din surse sigure si verificate. Stirile false, fac foarte mult rau si creeaza panica in randul populatiei. Avem la indemana tehnologia necesara care ne permite sa ne informam foarte usor din surse oficiale.

Informatii privind infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) TELVERDE 0800 800 358 valabil pentru apeluri nationale

In contextul instituirii starii de urgenţă pe teritoriul României prin Decretul nr. 195/2020 si avand in vedere evolutia infectiilor cu noul coronavirus SARS COV.2, conform Radiogramei MAI -Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date nr. 3220473/27.03.2020 pentru celeritatea inregistrarii actelor de deces si eliberarea adeverintelor de inhumare/incinerare s-a stabilit urmatoarea modalitate de transmitere a actelor:

– Medicul care a constatat decesul , deces constatat pe raza de competenta a unitatii administrativ-teritoriala a orasului Mizil, va transmite prin intermediul serviciilor de posta electronica securizate ( E-mail, fax), certificatul medical constatator al decesului impreuna cu actul de identitate al defunctului/dovada eliberata de institutiile competente prin care se confirma datele de identificare ale acestuia, in lipsa actului de identitate.
– Ofiterul de stare civila va inregistra decesul si va transmite unitatii medicale/medicului ce a constatat decesul, tot prin intermediul serviciilor de posta electronica securizate, adeverinta de inhumare/incinerare, document ce va fi inmanat apartinatorului defunctului .
ATENTIE! Certificatul de deces se va elibera persoanei indreptatite la incetarea starii de urgenta.

Nerespectarea izolarii sau carantinei
Daca connstatati nerespectarea normelor, sunati la
0244 251 207 – Politia Mizil
0244 250 027 – Primaria Mizil

Numar persoane aflate in izolare la domiciliu / carantina Coronavirus COVID-19 – harta

Situația la nivel global, actualizată zilnic

Mesajul domnului prefect

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura. De asemenea, declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online pe site-ul https://formular.sts.ro/ și poate fi prezentată  personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, însă facem precizarea că declarația trebuie să conțină semnătura olografă a persoanei indiferent de suportul sau mediul pe care este stocată.

Descarcă de aici cele două modele de declarații pe proprie răspundere pe care le poți utiliza în perioada stării de urgență.

Începând cu data de 30 martie a.c., persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Pentru mai multe informații: https://stirioficiale.ro

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în Prahova, începând cu data de 10 aprilie
Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în Prahova, începând cu data de 10 aprilie